X

Les actuacions dels policies tutors abaixen un 26% l’assetjament escolar

Els agents feren el curs passat a les Illes 5.398 actuacions

09/01/2019

Les actuacions dels policies tutors abaixen un 26%25 l’assetjament escolar

Fa més de quinze anys que a Pollença es va iniciar el programa de Policia Tutor. De llavors ençà, s’han anat afegint municipis i policies que han hagut de fer front a tots tipus de problemàtiques: drogues, assetjament escolar o cibernètic o robatoris. La memòria del curs 2017- 2018, presentada avui dimecres al dematí, destaca que hi ha hagut un 11% manco d’intervencions policials, però sobretot que han baixat els casos d’assetjament un 26%.

Els policies tutors feren més de 5.398 actuacions. La majoria fora de l’àmbit escolar, com ara, robatoris, furts, danys a edificis o a vehicles o també identificació de persones sospitoses als voltants de les escoles. També han baixat les actuacions per consum i tinença de drogues.

Des del programa destaquen també la presència dels policies a les festes populars o relacionades amb l’àmbit educatiu, com ara, el fi de curs d’Alcúdia, Sant Joan a Ciutadella o al Firó de Sóller. El programa de policia tutor va ser pioner a Espanya. Ara s’està implantant el model balear a la resta del país i, fins i tot, a algunes ciutats europees.

09/01/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris