X

Una planta d’hidrogen a partir d’energia solar, la gran aposta per reindustrializar Lloseta

Vuit projectes permetran mantenir una cinquantena de llocs de feina als treballadors de la cimentera

09/01/2019

Una planta d’hidrogen a partir d’energia solar, la gran aposta per reindustrializar Lloseta

L’acord de reindustrialització

Amb els acords firmats aquest dimecres a Lloseta, es mantendran 50 llocs de feina i se’n crearan 40 més d’indirectes. També hi haurà 70 contractacions per fer les obres de les noves instal·lacions. En total es desenvoluparan 8 projectes per reindustrialitzar la zona.

Tots els projectes tendran el suport tant del govern autonòmic com del central i seran tutelats pel Ministeri d’Indústria per tal de garantir la seva viabilitat.

Els sindicats, per part seva, valoren la feina feta pels treballadors de Cemex a l’hora de trobar una sortida a la crisi creada pel tancament de la cimentera de Lloseta.

Amb aquest pla de reindustrialització, l’objectiu és aconseguir que la indústria representi el 9% del PIB a les Illes Balears i a Espanya, el 20%.

 

Els vuit projectes

El projecte més innovador és la planta d’hidrogen renovable més gran d’Europa que construiran les empreses Enagas i Acciona. Serà pioner en aquesta energia verda que després es farà servir per els autobusos de transport públic. Genererà uns 15 llocs de feina. Per fer funcionar la planta s’afegirà un parc fotovoltaic.

Cemex assumeix 6 projectes: Alguns continuen vinculats a la construcció com una planta de tractament d’àrids que donarà feina a entre 4 i 6 persones i una planta asfàltica operada per entre 10 i 15 treballadors. Es vol potenciar l’area comercial i es crearà un centre de logística a planta per a 7 o 8 persones, un centre de distribució a sitges d’emmagatzemar als ports de Palma i Alcudia també gestionat per 8 treballadors i una cooperativa de transport on faran feina unes 12 persones.

Per últim i aprofitant la planta d’hidrogen, es crearà la mateixes instal.lacions de Cemex un centre de recerca i desenvolupament pels projectes propis i per altres que puguin arribar.

 

Què opinen els llosetins?

La gent del poble, els treballadors i l’ajuntament han rebut amb certa satisfacció, i també incertesa, els vuit projectes que s’han presentat aquest dimecres.

09/01/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris