X

Experts constitucionalistes apunten que un estat federal acabaria amb el conflicte territorial

El Senat és una de les institucions que haurien de ser reformades ja que en l'actualitat no representa les autonomies

10/01/2019

Experts constitucionalistes apunten que un estat federal acabaria amb el conflicte territorial

Després de 40 anys de Constitució, toca reformar-la i centrar-la cap a un Estat Federal. Així ho han defensat diversos catedràtics en Dret Constitucional durant una taula rodona a la UIB. El model a seguir, sostenen, és l’alemany. Asseguren que si Catalunya i el País Basc tinguessin més competències, s’acabaria el conflicte polític i social actual.

Durant els primers 30 anys d’història, era molt poca la gent que qüestionava que la Constitució havia de menester una reforma. Ara són molts els polítics i experts en Dret Constitucional que ho reclamen. Sobretot centren les modificacions en els drets socials, la via de participació i l’Estat autonòmic.

Segons els catedràtics en Dret Constitucional, el Senat és una de les institucions que haurien de ser reformades ja que en l’actualitat no representa les autonomies. Ara per ara, el principal escull se centra sobretot en el reconeixement territorial. La solució, a parer seu, passa pel consens polític.

Són algunes de les conclusions que s’han extret de la taula rodona que s’ha organitzat a la UIB emmarcada en el Màster en Gestió de Polítiques Públiques.

10/01/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris