X

La Fiscalia no veu prevaricació en les Normes Subsidiàries sobre el cas Punta Prima

Demana el "sobreseïment provisional de les actuacions" iniciades arran de la querella interposada per l'empresa Sunway

11/01/2019

La Fiscalia no veu prevaricació en les Normes Subsidiàries sobre el cas Punta Prima

La Fiscalia d’Eivissa no veu indicis de prevaricació en l’aprovació de les Normes Subsidiàries de Formentera, en la causa en què s’investiga, conegut com el cas Punta Prima, als consellers que van votar a favor en 2010, l’actual president, Jaume Ferrer, els consellers Bartomeu Escandell i Sònia Cardona, i la diputada Sílvia Tur.

En un comunicat, el Consell de Formentera ha informat que el ministeri fiscal demana el “sobreseïment provisional de les actuacions” del jutjat d’instrucció número 4 d’Eivissa, iniciades arran de la querella per suposada prevaricació interposada per l’empresa Sunway, propietària d’un establiment hoteler de Punta Prima.

Segons l’escrit de Fiscalia, que té data 2 de maig de 2018, però que va ser notificat al Consell de Formentera el passat 21 de desembre, la querella impulsada per Sunway ja havia estat jutjada en la via contenciosa-administrativa, ja que Leo Stöber, representant d’aquesta entitat, considerava que les Normes Subsidiàries “estaven mal fetes”.

La sentència, dictada pel Tribunal Superior de Justícia el 8 de juliol de 2014, favorable al Consell de Formentera, disposa que les actuacions dels polítics “s’han basat en els informes mediambientals de perits sobre la necessitat de mantenir la qualitat paisatgística i natural d’una zona d’especial fragilitat, a l’estar inclosa dins de la zona perifèrica de protecció del Parc Natural de Ses Salines, declarant-les conforme a l’ordenament jurídic”.

El conseller insular de Presidència, Bartomeu Escandell, s’ha mostrat satisfet amb l’escrit de la Fiscalia, “que és coherent amb la sentència anterior, ja que difícilment seria comprensible que hi hagués prevaricació en unes normes que ja s’han jutjat i definit com ben fetes”, ha assenyalat. Així i tot, Escandell ha matisat que “cal tenir cautela perquè a pesar que l’escrit de la Fiscalia és favorable, la posició final del cas dependrà del jutge”.

El conseller ha destacat la tranquil·litat que proporciona als seus companys i excompanys “veure com els diferents escrits i sentències aclareixen que el treball de l’equip va estar ben fet i va perseguir sempre defensar l’interès general i la protecció del territori”.

En aquesta línia, ha recordat que a pesar que les Normes Subsidiàries van ser aprovades pels grups polítics Gent per Formentera i el Partit Socialista, els implicats durant molts anys en aquesta causa han estat sols els consellers i conselleres de Gent per Formentera.

11/01/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris