X

Desarticulada una banda internacional amb seu a Manacor per estafar 25M€ a empreses

També estan acusat d'estafar organismes públics de comunitats autònomes i ajuntaments mitjançant atacs informàtics i tot tipus de fraus

11/01/2019

Desarticulada una banda internacional amb seu a Manacor per estafar 25M€ a empreses

La Policia Nacional ha detingut a deu persones a Toledo, Castelló i Manacor per estafar 25 milions d’euros a més de 100 empreses espanyoles i internacionals, a més d’organismes públics de comunitats autònomes i ajuntaments mitjançant atacs informàtics i tot tipus de fraus. Segons la investigació, Manacor era la seu d’aquesta organització.

Els acusen de perpetrar atacs informàtics a empreses i administracions i derivar pagaments a comptes de l’organització. La Policia Nacional ha detingut 10 persones, 8 d’aquestes a la capital de Llevant.

Fosca negra i sota la pluja. Així varen sorprendre els agents els presumptes membres de l’organització liderada des de Manacor on es varen produir 8 de les 10 detencions.

Els acusen de formar part d’un grup criminal altament especialitzat en delictes informàtics que hauria estafat 25 milions d’euros a més de 100 empreses i administracions públiques de tot el món.
I ho haurien fet de dues maneres: amb atacs telemàtics per interceptar pagaments, fer-se passar per clients o entitats bancàries i desviar després els doblers a comptes propis.

També es varen posar en contacte amb un empleat amb accés als comptes de l’empresa, sol·licitaren una operació financera urgent i es feren passar pel cap de l’empresa. A més dels 10 detinguts hi ha 16 comptes bancaris bloquejats.

El grup acumulava contactes de 500.000 empreses espanyoles i 1.000 claus d’accés a correus electrònics.

11/01/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris