X

Tres morts i una cinquentena de ferits a una explosió a un forn a París

Una ciutadana espanyola resident a Toledo és una de les tres persones que han perdut la vida

12/01/2019

Tres morts i una cinquentena de ferits a una explosió a un forn a París

Tres persones, dos bombers i una dona espanyola resident a Toledo, han mort avui a causa d’una explosió en un forn del centre de París. Hi ha una cinquantèna de ferits, 9 en estat greu. La causa més probable del succés és una fuita de gas.

Són imatges enregistrades per un periodista italià segons després de l’explosió. S’allotjava a l’hotel que hi ha just davant del forn de pa que ha fet explosió. El periodista explica el que veu amb sang al rostre, mentre els bombers realitzen els primers auxilis.

Ha estat el ministre d’Exteriors, Josep Borrell, qui ha confirmat mitjançant una piulada la mort d’una espanyola per l’explosió enregistrada avui dematí al centre de París. A més, entre els ferits, hi ha un altre espanyol que, segons Exteriors, no està greu. El ministre de l’Interior francès anunciava la mort de quatre persones, que després n’han estat tres: la ciutadana espanyola i dos bombers i 37 ferits, entre ells també un d’espanyol.

La deflagració a un forn de pa situat als baixos d’un edifici del districte 9 s’ha produït després que el local començàs a cremar per causes que s’investiguen. L’explosió ha fet tremolar la zona i l’ona expansiva ha arribat fins als 200 metres i ha deixat un rastre de vidres romputs, façanes destrossades i cotxes bolcats. Molts han pensat que es tractava d’un atemptat terrorista. “He sentit una gran explosió” diu aquest testimoni, empleat de l’hotel de davant el forn. “He sentit una gran força que venia cap a mi, trossos de vidre, de sostre… No entenia què ocorria però he tengut temps d’intentar protegir-me”. La causa més probable és una explosió de gas. A la propera plaça de l’Òpera un helicòpter ha ajudat en l’evacuació dels ferits.

12/01/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris