X

La Confraria de Sant Sebastià ja celebra la festa del patró de Palma amb Sant Tianet

Els més menuts han fet ofrena d'ous a les monges de Santa Clara per demanar que no plogui el dia de Sant Sebastià

13/01/2019

La Confraria de Sant Sebastià ja celebra la festa del patró de Palma amb Sant Tianet

Avui els carrers de Palma han viscut el que ja s’ha convertit en tradició: La processó de la Confaria de Sant Sebastià cap al convent de Santa Clara, on els han rebut les monges. Els més menuts els han oferit ous i els han demanat ajuda per dissabte que ve.

Els demanen que no plogui i que tothom pugui celebrar Sant Sebastià. Però, això serà dissabte que ve, i bàsicament serà un festa per a adults. Avui, però, els protagonistes han estat els més joves, que han celebrat un any més Sant Tianet. Un acte que ha tengut de tot per passar un bon dematí.

Capgrossos i xeremiers. Dimonis. El Drac de na Còca. Grans i menuts amb mocador pel coll. I, com no, Sant Tianet. La Confraria de Sant Sebastià, creada el 2013, ha començat ja a celebrar la festa del patró de Palma. Però ho ha fet, enfocat cap als nins i nines.

A l’arribada al convent de Santa Clara ja els esperaven les monges, que, d’entrada, han rebut una ofrena.

La comitiva lliurava els ous per demanar a les monges pregàries extra perquè el dia de Sant Sebastià no plogui. No ha estat l’únic obsequi. També els han cantat.

I encara més. Les germanes han estat testimoni del ball de presentació d’un nou capgròs de la Confraria, en honor de l’emblemàtic propietari de Can Vinagre, Mateu Martorell.

Els grans protagonistes, nins i nines, s’han han passat d’allò més bé. Cadascú amb els seus motius.

Amb els dimonis esperant fora del Convent, tal com toca, i mentre els adults encalenteixen motors per la setmana que ve, els joves cadells demostren amb devoció i diversió que el futur de la Confraria de Sant Sebastià està assegurat.

13/01/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris