X

Bars del port de Ciutadella distribueixen gots reutilitzables per evitar l’abocament de plàstics

Un acord amb l'associació Per la Mar Viva, els locals i Ports de Illes ha permès, també, la instal·lació de 10 papereres davant dels locals

13/01/2019

Bars del port de Ciutadella distribueixen gots reutilitzables per evitar l’abocament de plàstics

La principal motivació que movia l’associació Per la Mar Viva a finals del 2017 era reduir l’abocament de plàstics a la mar. I un dels principals punts d’abocament és precisament el port de Ciutadella on, cada cap de setmana, centenars de persones es reuneixen per beure, ballar… i on deixen els seus gots, bòtils i altres residus, en la seva majoria, fruit del botellot. El president de l’entitat, Carlos Salord, va arribar a un acord amb Ports per instal·lar 10 papereres just a la colàrsega, que eviten part dels abocaments.

Aquesta iniciativa va més enllà. Vol que els locals canviïn els gots de plàstic, que distribueixen quan el client abandona el local i encara li queda beguda, per gots reutilitzables. De fet, un d’ells, el bar Jazzbah, fa mesos que ho ha començat a fer: ha comprat diverses remeses de gots de plàstic dur que distribueixen entre els seus clients, amb una fiança retornable d’un euro. I diuen que el 75% dels clients el tornen.

 

13/01/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris