X

La delegada del govern espanyol assegura que els pressupostos són els millors dels darrers 8 anys

Les patronals PIMEM i CAEB, i CCOO critiquen les inversions de l'Estat

15/01/2019

La delegada del govern espanyol assegura que els pressupostos són els millors dels darrers 8 anys

Rosario Sánchez ha defensat el projecte de pressupostos argumentant que no tots els fons que rebran les Illes són inversions directes, i que les Balears es beneficien de l’increment de la despesa social.

La delegada del govern, però, reconeix que les Illes encara no estan a la mitjana de la inversió, i que per aconseguir-ho cal firmar el nou REB.

Segons el projecte de pressupostos, les inversions directes de l’Estat a les Illes davallen dels 177 milions de 2018 fins als 152 milions previstos enguany. Una xifra decebedora, segons la patronal PIMEM. Comissions Obreres considera inadmissible que els fons estiguin per davall dels del darrer Govern de Mariano Rajoy.

Les inversions principals previstes són per als aeroports: 94 milions, fonamentalment als aeròdroms de Son Sant Joan i Es Codolar. També hi ha inversions importants als ports de l’Estat per valor de 30 milions. Una altra partida destacada és la de sanejament i depuració d’aigües, amb 12 milions.

Els pressupostos preveuen també inversions indirectes via convenis amb el Govern i els Consells Insulars per a carreteres, ferrocarril, reconversió de zones turístiques madures i habitatge protegit. Sumen 40 milions més.

A banda de les inversions, la partida destinada a subvencionar el transport aeri i marítim és de 260 milions d’euros. Són 113 milions més que l’any passat i es deu fonamentalment a l’augment del descompte de resident del 50 al 75 per cent. En total, els fons estatals a les Illes sumen 453 milions.

15/01/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris