X

El Parlament britànic votarà un pla B al Brexit el proper 29 de gener

La primera ministra del Regne Unit presentarà una moció el dia 21 a la Cambra dels Comuns

17/01/2019

El Parlament britànic votarà un pla B al Brexit el proper 29 de gener

La primera ministra britànica, Theresa May, a la Cambra dels Comuns en una imatge d'arxiu.

El Parlament britànic votarà un pla alternatiu del Brexit el pròxim 29 de gener, ha anunciat avui dijous la líder conservadora de la cambra baixa, Andrea Leadsom.

La dirigent ha comunicat als diputats que la primera ministra britànica, Theresa May, farà dilluns que ve, dia 21, una declaració en els Comuns sobre els pròxims passos del Brexit i presentarà una moció, que serà debatuda i votada el 29 de gener.

Leadsom ha fet l’anunci després que els parlamentaris rebutgessin dimarts passat el pacte del Brexit que la cap del Govern va negociar amb la Unió Europea (UE).

La primera ministra britànica, Theresa May, continua avui dijous les converses amb diputats de diferents partits per desbloquejar la crisi del Brexit, després que el Parlament britànic rebutgés el seu acord negociat amb Brussel·les.

La cap del govern va oferir anit mantenir aquests contactes polítics després de superar en la Cambra dels Comuns -per una majoria de 19 vots- una moció de censura contra el govern que havia presentat el dimarts el líder de laborista, Jeremy Corbyn. No obstant això, Corbyn es va negar a reunir-se amb la “premier” si no rep abans garanties que no hi haurà un Brexit sense acord.

May es va reunir anit amb els líders parlamentaris dels partits Liberal Demòcrata, el Nacionalista Escocès (SNP) i el gal·lès Plaid Cymru amb l’objectiu de cercar un consens sobre els termes de la retirada britànica de la UE de cara al pròxim 29 de març, la data establerta per a la sortida del Regne Unit del bloc europeu.

17/01/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris