X

Més protecció a les víctimes de violència de gènere per part de l’entorn

L'IB-Dona demana més implicació de l'entorn al marge de les mesures de protecció del sistema judicial

18/01/2019

Més protecció a les víctimes de violència de gènere per part de l’entorn

La protecció i conscienciació de l’entorn de la víctima és fonamental en els casos de violència de gènere. Des de l’Institut Balear de la Dona és condemnat aquest nou cas d’agressió masclista i es fa una crida a acompanyar i protegir les víctimes d’aquesta xacra. De fet només un 3 per cent de les denúncies vénen de part d’algú que no n’és la víctima.

Quan es denuncia un cas de violència de gènere, el jutge fa una valoració del risc objectiu que corre la víctima i pot decretar-ne una ordre de protecció. S’activa una prohibició d’apropar-s’hi i també de comunicar-s’hi.

Aquesta mesura es pot controlar de manera telemàtica amb l’ús de polseres amb un sistema gps. Però en aquest cas hi han d’estar d’acord víctima i agressor. A les Illes només se n’han utilitzat en tres casos. Les mesures són comunicades a les diferentes admnistracions públiques, que també posen al seu abast servei d’acompanyament amb psicòlegs, assistents socials o un policia tutor. L’escàs nombre de policies especialitzats no permet un control permanent a les víctimes. La dona, però, pot sol.licitar-ne una major atenció si veu en perill la integritat física. I si l’agressor incompleix l’ordre d’allunyament és castigat amb pena de presó.

18/01/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris