X

La Policia desarticula una xarxa que cobrava 1.500 euros per poder exercir la prostitució als carrers de Platja d’en Bossa

20/01/2019

La Policia desarticula una xarxa que cobrava 1.500 euros per poder exercir la prostitució als carrers de Platja d’en Bossa

L’alerta es va posar en marxa el passat estiu quan una trucada d’una dona a la policia informava els agents que una altra dona no li permetia exercir la prostitució de manera lliure a la via publica d’una zona d’Eivissa.

Les primeres investigacions dels agents varen confirmar la versió de la denunciant . Platja d’en Bossa estava absolutament controlada per aquesta organització criminal. Per poder exercir la prostitució al carrer cada dona els havia d’abonar 1.500 euros.

En total, 12 dones eren coaccionades a pagar el cànon, a més de ser obligades a allotjar-se a un pis de la xarxa on vivien amuntegades. El pis era regentat per un matrimoni compost per una dona nigeriana i un ciutadà espanyol, on també vivia una altra dona nigeriana que s’encarregava del control directe de les dones al carrer.

En aquesta operació la Policia ha detingut 5 persones, 3 a Madrid i dues més a Eivissa, a més d’haver alliberat una dona que també residia al pis i que era víctima del tràfic de persones. L’organització criminal l’havia captat a Nigèria a través del mètode del Lover Boy. Un cop va arribar a Madrid li varen comunicar que havia contret  un deute amb ells de 35.000 euros i la varen obligar a exercir la prostitució, primer a la capital i, més tard, a Eivissa.

El 2013 La Policia Nacional va posar en marxa la Pla contra el Tràfic d’Éssers Humans amb Finalitats d’Explotació Sexual. Des de llavors han detingut 5.800 persones i han identificat 2.400 víctimes d’aquest tràfic a tot el país.

20/01/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris