X

La Seu posa en valor el paper que va tenir Jujol en la seva reforma

Inaugura una exposició i noves visites guiades pel 140 aniversari del naixement de l'arquitecte català

24/01/2019

La Seu posa en valor el paper que va tenir Jujol en la seva reforma

La reforma d’Antoni Gaudí a la Catedral de Mallorca, a principis del segle XX, va tenir un col·laborador clau: l’arquitecte català Josep Maria Jujol. Ara, la Seu se suma a la celebració dels 140 anys del seu naixement. Ho fa amb una exposició i unes visites guiades.

Antoni Gaudí escollí Jujol per donar lluminositat al projecte que havia dissenyat per la Seu. Les seves intervencions se centraren en la Capella Reial. Veiem la seva empremta en la decoració del mural ceràmic i, sobretot, als respatllers del cadirat del cor. Inclús podem trobar rastres de la reforma que quedà inacabada, com la proposta ceràmica de Jujol a la capella de la Trinitat.

Amb motiu dels 140 anys del naixement de Jujol, la Catedral organitzarà visites guiades per la Capella Reial, inaccessible pel gran públic. També s’aproparà la figura de l’arquitecte a través de panells explicatius, i d’objectes relacionats amb la reforma de Gaudí. Entre ells, hi trobem un document que recull el pagament que va rebre Jujol, el 1910, per la seva feina a la Catedral: 500 pessetes.

 

24/01/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris