X

Podem deixa en mans de Madrid la decisió de confluir amb Errejón

La formació morada ratifica que tractarà de pactar amb MÉSMADRID

31/01/2019

Podem deixa en mans de Madrid la decisió de confluir amb Errejón

Podem farà la seva pròpia llista a la Comunitat de Madrid abans d’intentar un acostament amb Íñigo Errejón que va decidir marxar a la plataforma de Manuela Carmena.  Ho han decidit en la reunió del Consell Ciutadà convocada ahir capvespre per cercar una solució a la crisi oberta per la marxa d’Errejón.

“Unitat”, va ser la paraula més pronunciada. De rompre tots els ponts amb Íñigo Errejón després de partir a MÉSMADRID, a negociar ara de cara a les eleccions, encara que no de moment. La prioritat per la formació és conformar la seva pròpia llista per la Comunitat de Madrid, que haurà de ser ratificada en primàries. I un pic que es triï, es pactarà amb els socis prioritaris: Esquerra Unida i Equo. Després podria començar el diàleg amb Errejón per cercar-ne una possible confluència.

Finalment Errejón no hi va anar. Ha dit que per evitar l’enfrontament directe amb la direcció i facilitar un acord. Pablo Iglesias, de baixa paternal, primer el dematí en un comunicat, va rebaixar el to. Va assegurar que Errejón no és un traïdor i que ha de ser un aliat. Però l’horabaixa, durant una intervenció per videoconferència, amb un to més crític, va avalar la legitimitat d’alguns membres del partit de no seguir els mecanismes de la formació. La majoria dels líders territorials han coincidit en la unitat. Consideren que seria un suïcidi per al partit anar amb diverses paperetes a les eleccions de maig.

31/01/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris