X

Arriba al port de Palma el primer ferri propulsat amb gas

El moll palmesà encara s'ha d'adaptar a aquesta nova forma de navegar

01/02/2019

Arriba al port de Palma el primer ferri propulsat amb gas

El primer ferri amb capacitat per navegar exclusivament amb gas natural liquat a la Mediterrània ha fet avui la primera travessia entre Barcelona i Palma. Però el vaixell de Baleària ha fet el viatge utilitzant gasoil, en espera que els ports també s’adaptin al gas.

L'”Hypatia de Alejandría” és el primer ferri que navega per la Mediterrània propulsat per gas natural liquat. Un tipus de combustible més net i respectuós amb el medi ambient que permet reduir, de manera considerable, les emissions de gasos contaminants.

S’adapta, així, a la normativa de l’Organització Marítima Internacional que fixa límits més estrictes per a l’emissió de sofre a partir del 2020. De moment el ferri continua funcionant amb gasoil a l’espera que els ports s’adaptin, també, a aquesta nova manera de funcionar a la mar.

Al port de Palma es fa feina per adequar-se tant al gas natural com a l’electricitat. El president de l’Autoritat Portuària de Balears, Joan Gual de Torrella, ha assegurat en un termini de 10 anys aquesta nova tecnologia ja estarà més que implantada.

La primera càrrega completa de gas del ferri es farà aquest cap de setmana a Barcelona. El combustible s’emmagatzema en aquests dos tancs preparats per a 330 metres cúbics de gas. Una capacitat que atorga una autonomia al vaixell de fins a tres dies sencers de navegació.

01/02/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris