X

Espanya reconeix Guaidó com a president de Veneçuela

També Alemanya, França, el Regne Unit, entre d'altres paísos, l'han reconegut per a que convoqui quan abans eleccions presidencials

04/02/2019

Espanya reconeix Guaidó com a president de Veneçuela

Una vegada acabat el termini de vuit dies donat a Maduro per a convocar eleccions presidencials, el Govern espanyol ha reconegut avui Juan Guaidó com a president encarregat de Veneçuela. I li demana que convoqui eleccions com abans millor. El president ha subratllat la posició comuna d’Europa respecte a la situació de Veneçuela. També ha anunciat un pla d’ajuda humanitària per pal·liar la greu situació, ha dit, que es viu al país.  Durant tot el matí una desena de països europeus, entre els quals Alemanya, França, el Regne Unit, Austria i Dinamarca han fet el mateix reconeixement.

Guaidó és la persona amb qui estam parlant i de qui esperam que iniciï com abans millor el procés electoral. Ell és el president interí legitimat per aquesta tasca des de la perspectiva d’Alemanya, i també des de la de molts de socis europeus. Esperam que el procés sigui curt i pacífic. El president francès ha publicat a Twitter que els veneçolans tenen dret a expressar-se lliurement. Rússia i Corea del Nord, per la seva banda, han criticat la posició europea. Pyiongjang ha condemnat qualsevol intent de destituir el president que consideren legítim. I El Kremlin acusa la Unió d’ingerència en els afers interns de Veneçuela. S’haurà de veure ara la resposta de Nicolàs Maduro davant el reconeixement de Guaidó. Ahir en una entrevista a La Sexta, acusava Pedro Sánchez de fer seguidisme de Trump i no descartava un conflicte al país. Maduro defensa la seva decisió d’armar les milícies populars, davant el que considera un cop d’estat instigat pels Estats Units.


 El PP demana a Sánchez que comparegui al Congrés per explicar la posició sobre Veneçuela

04/02/2019

Disculpau, els comentaris es troben tancats