X

El Col·legi de Fisioterapeutes de Balears alerta de la manca de professionals a la sanitat pública

Segons l''Organització Mundial de la Salut una ratio adequada és la d'un fisioterapeuta per cada 1000 habitants. A les Illes n'hi ha 1 per cada 22.000

04/02/2019

El Col·legi de Fisioterapeutes de Balears alerta de la manca de professionals a la sanitat pública

El 90% de les visites als fisioterapeutes a les Illes es fa a l’àmbit privat. Amb una mitja de 40/ 50 euros per sessió. Pel Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de Balears manquen professionals a la sanitat pública. Segons l”Organització Mundial de la Salut una ràtio adequada és la d’un fisioterapeuta per cada 1000 habitants. A les Illes n’hi ha 1 per cada 22.000. Això provoca que la llista d’espera arribi, en alguns casos, fins a l’any.

A les Illes Balears hi ha 1.600 col·legiats en fisioteràpia però només 151 fan feina a l’IBSalut, 52 a Atenció Primària i 99 a atenció especialitzada. Manquen, segons aquest estudi, 821 fisioterapeutes a la sanitat pública de les Illes. Per poder tractar als pacients en molts de casos el tractament per part del metge és purament farmacològic i es genera una gran despesa en proves de diagnosi, com ara, radiografies, TAC’s o ressonàncies magnètiques.

Des del col·legi oficial de fisioterapeutes aposten per contractar més especialistes perquè afirmen que més fisioteràpia és més salut.

04/02/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris