X

Sa Nostra acull a partir de demà ‘Eivissa en la història de la radio’

És una exposició que fa un recorregut per la història d'aquest mitjà de comunicació a l'illa des dels seus orígens fins a l'actualitat

06/02/2019

Sa Nostra acull a partir de demà ‘Eivissa en la història de la radio’

IB3 ràdio, una de les 4 emissores que existeixen a hores d’ara Eivissa. La mare de totes elles va ser Radio Ibiza, que va començar a emetre per primera vegada l’agost del 1936 com a servei de socors entre la península i les altres illes en el context de la guerra civil.

Però la història de la ràdio a l’illa es remunta fins al 1902 quan s’efectuava una de les primeres transmissions radiotelegràfiques del món, i es feia entre Sant Josep i Xàvia. El seu director va ser el castellonenc Julio Cervera, una de les figures clau en la invenció de la ràdio, juntament amb Marconi i altres noms.

De la mateixa manera, aquesta exposició vol reivindicar la figura del català Francesc Salvà com el primer que va enginyar un telègraf elèctric, molt abans que Morse.

Eivissa també ha deixat noms rellevants en la història de la ràdio, com Vicente Belenguer, introductor de la radiodifusió a l’illa i José Soriano creador d’un singular aparell telegràfic. Prop d’un segle després, la història de la ràdio a Eivissa ens ha deixat molts més noms i veus.

06/02/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris