X

Endesa assegura que tots els treballadors del Murterar mantindran el seu lloc de feina

El desmantellament de la central començarà el 2020

08/02/2019

Endesa assegura que tots els treballadors del Murterar mantindran el seu lloc de feina

El gener de l’any que ve s’iniciarà el tancament progressiu de la central tèrmica d’Alcúdia. S’haurà de prescindir de part de la plantilla i, segons Endesa, els afectats seran entre 40 i 50 persones dels 140 empleats directes. Dels 130 d’indirectes en quedarien la meitat. Tot i això, el compromís és mantenir tots els llocs de feina.

Per això, diu la companyia elèctrica, els treballadors rebran la formació necessària per participar del desenvolupament de l’energia renovable a les Illes. En qualsevol cas, però, la intenció és que prop del 60% de la plantilla continuï fent feina a es Murterar fins al tancament definitiu de la central. El Govern l’havia fixat per al 2025, però podria ser més tard. Es farà efectiu quan el segon cable submarí entre les Illes i la Península estigui en funcionament. Des del Ministeri de Transició Ecològica com des del Govern autonòmic asseguren que aquest és un acord satisfactori per a tothom.

A partir del tancament de la meitat de la central i fins l’estiu de 2021, es Murterar podrà funcionar 1.500 l’any. Això són dos mesos. Després, l’activitat s’haurà de reduir encara més, fins a les 500 hores anuals.

08/02/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris