X

L’ONG Sea-Eye rebateja un vaixell amb el nom d’Alan Kurdi, símbol de la crisi dels refugiats

La imatge del nin mort a una platja de Turquia va posar rostre humà a la crisi dels refugiats i a la inacció de la comunitat internacional

10/02/2019

L’ONG Sea-Eye rebateja un vaixell amb el nom d’Alan Kurdi, símbol de la crisi dels refugiats

El nom d’Alan Kurdi, el ninet que morí ofegat fa tres anys i mig a la Mediterrània, quan fugia amb la seva família des de Síria, és des d’avui el nom del vaixell de l’ONG Sea Eye. Es dedica al rescat de les persones. A l’acte d’avarada de l’embarcació hi han assistit el pare i la tia del petit.

Massa emocions, records i vivències han envaït avui Abdullah Kurdi, el pare del nin que el setembre de 2015 moria ofegat i el seu cos apareixia estès en una platja de Turquia.

Un honor això sí, que el vaixell s’anomeni ara com el seu fill, i que els tripulants d’aquesta embarcació salvin vides de famílies com la seva que varen haver de fugir del seu país. Abdullah ha fet els honors durant l’acte d’avarament.

La situació a la Mediterrània està complicada per rescatar els immigrants, que fugen amb embarcacions pneumàtiques molt precàries. Però l’ONG Sea Eye parteix del Port de Palma la setmana que ve amb l’objectiu de continuar observant i evitar que morin més innocents. La mort del petit impactà en la societat i per això han decidit canviar el nom de l’embarcació.

38 metres d’eslora i una vintena de tripulants a bord de l’Alan Kurdi, el vaixell rebatejat i que des de fa anys rescata vides a la Mediterrània. El nom del nin és ja un símbol, un recordatori del que no hauria de passar a la mar.

Viatgen amb ells tres espanyols, es dediquen a tasques d’emergències i volen ajudar.

Encara que la situació sigui complicada per les ONGs a la costa Mediterrània, i l’impediment de països com Itàlia, Malta i Tunísia perquè facin la seva tasca, no defalleixen i el que volen es salpar de nou.

10/02/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris