X

Marc Pons: “Els lobbys han fet tot el possible per intentar bloquejar la Llei de canvi climàtic”

El conseller critica la carta del president de la CNMC: "És a títol personal. No representa Competència"

12/02/2019

Marc Pons: “Els lobbys han fet tot el possible per intentar bloquejar la Llei de canvi climàtic”

El conseller Marc Pons en una imatge d'arxiu. /EP

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha criticat la carta enviada pel president de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència. Una missiva signada personalment per José María Marín en la qual adverteix que la intenció del Govern de restringir els vehicles dièsel a partir de 2025 no és ni prudent ni raonable.


 La Comissió Nacional dels Mercats alerta el Parlament dels efectes negatius de la Llei de canvi climàtic

En declaracions a IB3 Ràdio, Pons lamenta les advertències cap una llei que “és bona, és necessària i que posa les Illes Balears com a exemple de territori que lluita contra el canvi climàtic”. En tot cas, emfatitza que les apreciacions estan signades “personalment” pel president de l’organisme i que en cap cas no poden respondre a la posició de la CNMC al respecte.

En aquest sentit, el conseller ha manifestat que “la tramitació ha suposat incomoditats evidents a determinats sectors. Davant això. els lobbys han mogut totes les fitxes possibles per intentar bloquejar-la”.  Segons Marc Pons: “Obrim un camí nou, i hem de ser conscients del que això comporta. Genera reticències a determinats sectors i aquests, al llarg d’aquest camí, han estat disposats a jugar fort fins a l’extrem d’acabar pressionant el president de la CNMC perquè remeti una carta, el dia abans de l’aprovació de la llei, sense que l’òrgan s’hi pronunciï com a tal”.


 IB3´àudios Escolta aquí l’entrevista a Marc Pons sobre la carta del president de la CNMC
 

 

12/02/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris