X

Palma vol acollir els premis Goya

El Govern ha celebrat la fita aconseguida pel cinema balear amb els nominats balears als passats premis Goya 

12/02/2019

Palma vol acollir els premis Goya

La pròxima gala dels Goya la podríem veure de ben a prop. Palma s’ha presentat davant l’Acadèmia de Cinema com a candidata per la cerimònia. La ciutat ja ho va intentar l’any passat sense èxit.

La candidatura està liderada pel productor de cinema Juan Carlos Caro i per la Mallorca Film Comission. Té el suport del Govern, el Consell i l’Ajuntament. L’Acadèmia de Cinema encara no ha decidit si la propera edició se celebrarà fora de Madrid, però l’experiència d’enguany, a Sevilla, ha estat positiva.

Una rebuda d’honor a Palma

Aquest dimarts es compleixen 10 dies de la gala dels premis Goya. Una cerimònia que, per segon any consecutiu, ha tengut accent balear, amb el premi al millor curtmetratge documental. Per celebrar-ho, el Govern ha reunit 3 dels 4 nominats balears en un acte al Consolat de Mar.

Minuts abans de la gala dels Goya, els nominats estaven expectants. Amb el mateix somriure s’han retrobat aquest dimarts Carles Bover, Joan Bover i Marcos Cabotá.

El Govern ha volgut celebrar amb ells la fita aconseguida per al cinema balear. Només hi ha faltat l’eivissenc David Marqués. És el coguionista de Campeones, la guanyadora del premi a millor pel·lícula.

Marcos Cabotà i Joan Bover van aconseguir la nominació amb el curtmetratge Kyoko. Han reivindicat el moment que viu la cultura audiovisual a les Illes, però també la falta d’inversions per part de les institucions.

El gran protagonista ha estat Carles Bover. Amb Gaza va aconseguir el Goya al millor curt documental. Tot i que sense l’estatueta, Bover ha aprofitat per reivindicar la doble nominació aconseguida amb Kyoko i Gaza.

Institucions i cineastes han celebrat la presència balear als Goya. Tot i això, tothom coincideix amb la necessitat de continuar invertint en el sector.

 

12/02/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris