X

Els pares de l’escoleta Borja Moll reclamen reinvertir els diners de les quotes en obres al centre

El centre és de titularitat autonòmica i ha acumulat 300.000 euros en quotes perquè Educació mai les ha liquidat

15/02/2019

Els pares de l’escoleta Borja Moll reclamen reinvertir els diners de les quotes en obres al centre

L’escoleta Francesc de Borja Moll és un centre construït a principis dels anys 80 per la Conselleria Serveis Socials  del Govern. És una de les tres úniques escoletes que hi ha a les Balears de titularitat autonòmica. L’any 1998, la seva gestió es va transferir a Educació, i l’any 2009 es va integrar en el Patronat d’Escoletes Infantils de Ciutadella, amb la signatura d’un conveni, a través del qual l’Ajuntament es comprometia a recaptar les quotes mensuals. Per la seva banda, el Govern les havia de cobrar anualment per pagar el sou els mestres i el servei de menjador. Però Educació mai no les ha cobrat. Per tant, aquests diners s’han anat acumulant, com en una rodiola, fins arribar als 300.000 euros. Ara, l’APIMA d’aquesta escoleta proposa emprar aquests diners per executar la segona fase de les obres del centre, que eliminaria els problemes d’humitats, goteres i disseny obsolet. Unes obres pressupostades en 180.000 euros.

El Govern, per la seva banda, reconeix l’urgència de l’actuació. No obstant això, si finalment cobra aquests diners, anirien a parar a la caixa única d’Educació: això vol dir que no tindrien cap obligació de revertir-los en la millora d’aquesta escoleta. Tot i així, diuen que miraran de trobar la fórmula jurídica que ho faci possible.

Els pares, per la seva banda, han iniciat una campanya de signatures perquè així sigui. De moment n’han arreplegat gairebé mig centenar.

15/02/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris