X

El Consell demana parcs solars més petits per no reproduir la controvèrsia de Punta Nati

Vol que el PTI defineixi bé on es permetran per evitar que l'objectiu del 85% de renovables ompli descontroladament l'illa de plaques

18/02/2019

El Consell demana parcs solars més petits per no reproduir la controvèrsia de Punta Nati

El Consell de Menorca protegirà l’entorn monumental i etnològic de pedra de Punta Nati, al nord de Ciutadella. El declararà Bé d’Interès Cultural, però n’exclourà les 104 hectàrees afectades pel parc solar de Son Salomó. El motiu? El que apunten dos informes i l’acord que el Consell assolirà aquest dilluns capvespre en ple: convé fer compatible la protecció del paratge amb el parc solar perquè es té el compromís d’assolir el 85% d’energia renovable d’aquí a 10 anys i la posada en marxa del parc de Son Salomó, el més gran de Balears, permetrà donar la primera passa i garantir així el 20% de tota l’energia que Menorca consumeix durant l’any.

Però les societats Líthica i Martí i Bella no es donen per vençudes i anuncien noves iniciatives als tribunals per aconseguir que es traslladi el projecte a una altra zona. I el Consell és conscient que, amb l’objectiu del 85% de renovables, se li pot reproduir la controvèrsia en qualsevol altre indret. Per aquest motiu, ja ha deixat clar que vol energia solar i eòlica, sí, però dispersa. I que és millor apostar per petites instal·lacions que no per grans parcs com el de Son Salomó que comprometen el territori.

18/02/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris