X

El REB, aquest divendres al Consell de Ministres

El govern central opta per aprovar-ho en un decret

20/02/2019

El REB, aquest divendres al Consell de Ministres

Divendres aquest Consell de ministres deliberarà el contingut del Règim especial per a les Balears. Segons ha pogut saber IB3 avui a la reunió preparatòria que se celebra habitualment cada dimecres, coneguda com a ‘consejillo’ en castellà, ho ha introduït a l’agenda del dia del 22 de febrer, demà passat.

Després d’un debat intens entre els ministeris implicats, s’aprovarà com a decret, ja que en aquests moments és la única via perquè el REB entri en vigor. Les Corts generals es dissoldran el 5 de març i no es podria tramitar. Per la via del decret el Congrés només l’ha de convalidar i ho pot fer la diputació permanent.

Just la convocatòria d’eleccions ha augmentat les pressions de les Illes al Govern central.
Després que no arribàs com s’havia anunciat dia 1 gener, PP i PI han emprat el reb com a arma d’oposició a les sessions de control i els socis dels acords pel canvi han engreixat la maquinària les darreres hores. Avui Més per Mallorca reclama un REB de mínims, amb tres línies vermelles, sempre que sigui una realitat.

A Madrid Podem ha aprofitat avui la sessió de control per demanar explicacions als ministres implicats en els passadissos.

20/02/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris