X

Els pèrits valoren els danys del llaüt bolcat pel ferry de Baleària

Capitania Marítima investigarà les causes de l'accident

21/02/2019

Els pèrits valoren els danys del llaüt bolcat pel ferry de Baleària

L’embarcació només feia quinze dies que tornava a ser dins l’aigua després d’una reforma. David i Xisco, l’armador i el patró, han visitat avui el ‘Virginia‘ al port esportiu d’Alcudiamar. Els danys són importants segons els pèrits de l’assegurança.

El llaüt es trobava calat a prop del far d’Alcanada, pescant sípia, quan una ona de més de dos metres va bolcar l’embarcació de quatre tones. El patró assegura que el “Cecilia Payne” de Baleària navegava amb molta velocitat. A més, diu, ho feia molt a prop de la costa. Les embarcacions, sobre tot, les de càrrega i passatgers no poden acostar- se a manco d’una milla nàutica, és a dir, a manco de 1.800 metres. Segons els Sistema d’Identificació Automàtica (AIS) que marca la posició, el rumb i la velocitat, el ferri ho va fer a només 750 metres. Una distància que sí ha respectat avui dematí. L’armador calcula que no podrà tornar a posar el llaüt a la mar fins, com a mínim, dos mesos. Perdent bona part de les captures de la temporada de sípia.

L’armador i el patró del llaut, a més, del capità del ferri de Baleària estan citats demà a declarar davant el cap de districte marítim d’Alcúdia de Capitania Marítima.

21/02/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris