X

El Govern amplia per decret llei el permís de paternitat a 16 setmanes

Es farà de manera progressiva durant els propers tres anys. Enguany s'amplia a 8 setmanes, a 12 l'any que ve i a 16 el 2021.

01/03/2019

El Govern amplia per decret llei el permís de paternitat a 16 setmanes

El permís de paternitat deixa de ser de cinc setmanes. Via reial decret llei el Govern Central l’amplia enguany a 8. A 12 l’any que ve i a 16 a partir del 2021, i s’equipara així finalment amb el permís de maternitat. Les primeres sis setmanes s’hauran d’agafar de manera simultània i ininterrompuda. I en cap cas es podran transferir d’un a altre.

També es recuperen les cotitzacions socials per aquells que dediquen el seu dia a dia a cuidar dels seus infants o gent gran dependent.

A més, les empreses amb més de 50 treballadors en nòmina hauran de fer públic els sous de tots els seus empleats. Tot per acabar amb la bretxa salarial que fa que en alguns sectors elles arribin a cobrar fins a un 23 per cent manco que els seus companys.

Què en diuen però els empresaris? Des de la CAEB, per exemple, qualifiquen d’electoralistes aquestes mesures que diuen s’han aprovat sense suport parlamentari, ni consens ni diàleg. El Govern calcula que aquestes mesures, que entraran en vigor el proper dimecres, tendran un cost de 610 milions d’euros.

01/03/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris