X

Així eren els hidroavions que connectaven les Illes els anys 30 i que poden tornar

La companyia balear IslaAir, que encara no disposa dels permisos per volar, pretén operar vols regulars els 365 dies de l'any

02/03/2019

Així eren els hidroavions que connectaven les Illes els anys 30 i que poden tornar

En una primera fase IslaAir, amb seu i base principal a Palma, planeja operar rutes regulars entre el port de Palma i els d’Eivissa, Maó i la Savina. També es preveu una ruta entre Eivissa i Formentera, amb sis connexions diàries. Des de Palma, es calculen cinc connexions diàries amb Eivissa, set amb Formentera, i quatre amb Maó. Tanmateix, IslaAir preveu vols entre Formentera i Eivissa i Menorca, fent parada a Palma. Per a més endavant, la companyia deixa oberta la possibilitat d’enllaçar Palma, Eivissa i la Savina amb València i Alacant.

La presència d’hidroavions amb finalitats comercials no és una novetat històrica als ports de les Illes. El “Mallorca”, de la companyia Aeromarítima Mallorquina, va ser el primer hidroavió que va amarar sobre aigües menorquines amb motiu d’un viatge de promoció. Era el 18 de juny de 1921.

Durant la Segona República es va viure elsegüent episodi, quan entre el 1934 i el 1936 es va dragar l’Illa de ses Rates, al costat de l’Illa del Rei, per facilitar l’amaratge i l’enlairament dels hidroavions de l’època.

02/03/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris