X

Pere Muñoz creu que MÉS es va precipitar en les dimissions arran el cas Contractes

Després de l'arxivament de la causa, l'exdirector de l'ATB critica que tots els partits posen la imatge per sobre de la gestió

05/03/2019

Pere Muñoz creu que MÉS es va precipitar en les dimissions arran el cas Contractes

L'exdirector de l'ATB Pere Muñoz ahir dilluns horabaixa atenent als micròfons d'IB3 Notícies.

Els quatre càrrecs públics que varen haver d’abandonar el seu lloc de feina amb l’esclat, l’abril del 2017, del cas Contractes en fan ara balanç una vegada arxivada la causa. Parlam de l’exconsellera de Cultura Ruth Mateu, el seu director general, Jaume Gomila, l’exresponsable de l’Agència de Turisme Balear (AETIB) Pere Muñoz i l’excap de l‘Institut d’Estudis Baleàrics (IEB) Josep Ramon Cerdà; tots investigats pel jutge Enrique Morell qui, finalment, ha considerat que no hi va haver delicte en les adjudicacions dels contractes a qui va ser cap de campanya de MÉS per Mallorca en les eleccions del 2015, Jaume Garau.

“MÉS es va precipitar”

En l’entrevista avui dimarts a l”Informatiu Matí‘ d’IB3 Ràdio, l’exdirector de l’ATB Pere Muñoz ha considerat que, en aquell moment, MÉS es va precipitar amb les quatre dimissions dels càrrecs públics investigats. Manté que sempre ha tingut la consciència tranquil·la, però que la dimissió i el fet de ser investigat li han causat molt de mal personal.

“Els partits polítics s’equivoquen tots quan posen la imatge per sobre de la gestió. Qui es voldrà dedicar a la política si, tot d’una, amb la denúncia que una persona pugui presentar o amb una trama que algú es pugui inventar, ja directament has de dimitir o dubten de la teva honorabilitat?”, ha explicat Pere Muñoz, qui ha considerat que “el problema aquí no és si dimiteixes o no, és que durant dos anys hi ha hagut gent que ha dubtat de la meva honorabilitat i això és el que realment fa mal. No un mal professional, sinó un mal personal”.

“Si fos ara, no dimitiria”

En la mateixa línia s’ha pronunciat l’exconsellera de Cultura Ruth Mateu, qui, en una entrevista al programa ‘Al Dia, ha reconegut el mal que li ha causat aquest cas. I ha admès, que si fos ara, no dimitiria: “Crec que la societat no està preparada per veure polítics dimitir si no han fet res, quan simplement s’ha sembrat un ombra de dubte damunt d’ells.

Mateu ha considerat que quan va sortir el cas, “si no hagués dimitit, tal vegada tampoc no hauria estat imputada”.

05/03/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris