X

Medi Ambient posa traves a Son Gual I, que preveu 410 habitatges per a 1.230 persones

L'impacte en zona forestal seria com crear un nou nucli amb la mateixa població que Costitx

16/03/2019

Medi Ambient posa traves a Son Gual I, que preveu 410 habitatges per a 1.230 persones

El projecte d’urbanització de 60 hectàrees de Son Gual, entre Palma i Algaida, és pràcticament inviable per les exigències que li imposa la Comissió Balear de Medi Ambient. Exigeix a la Junta de compensació que presenti una avaluació ambiental ordinària, perquè la resolta ara és massa simple.

Es contempla com usos proposats el plurifamiliar, unifamiliar i escolar. Es preveu connectar els serveis d’abastiment d’aigua i clavegueram a les xarxes de serveis existents de Son Gual II més al sud del sector. És un dels 26 punts que Medi Ambient demana que el promotor de la urbanització ha de justificar millor. Suposa una major ocupació d’usos urbans en un àmbit ocupat essencialment per ullastrar. Seria crear en zona forestal un nucli nou per 1.230 persones, els habitants que té el municipi de Costitx.

A més, convida l’Ajuntament de Palma a desclassificar el sòl urbanitzable. Igual que el Consell de Mallorca, entenen que el projecte d’urbanització que es tramita no quadra amb el Pla Parcial del 1979. La Llei d’Espais Naturals al 1991 en va salvar un bocí i està exclòs de l’àmbit actual.

16/03/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris