X

La urbanització de Son Gual I haurà de tramitar un informe d’impacte ambiental més complet

Medi Ambient requereix una avaluació per analitzar en profunditat 26 punts sobre la disponibilitat dels recursos hídrics, la possible afeccions als aqüífers o la mobilitat que es generarà

16/03/2019

La urbanització de Son Gual I haurà de tramitar un informe d’impacte ambiental més complet

Medi Ambient posa traves importants al projecte d’urbanització de Son Gual I, entre Palma i Algaida. La junta de compensació promou el desenvolupament de 410 habitatges per a més de 1.200 persones. Exigeixen que s’estudiï més àmpliament l’impacte de crear en zona forestal un nou nucli de la mateixa població que Costitx.

Se’ls requereix una avaluació d’impacte ambiental ordinària per analitzar en profunditat 26 punts sobre la disponibilitat dels recursos hídrics, la possible afeccions als aqüífers o la mobilitat que es generarà. Tampoc no accepten que les zones verdes se situïn dins el barranc.

A la zona, ja hi ha una trentena d’habitatges aixecats fa 40 anys. Ara, adjacent a un espai ANEI, la junta de compensació està formada en un 70% per la Sareb, o banc dolent. Els veïnats no consideren que s’hagin d’edificar 410 llars per 1.230 persones entre edificis, xalets i un centre escolar.

La proposta de connectar les aigües brutes a la xarxa de clavegueram de Son Gual II i que funcioni per gravetat per tants de metres de subsol tampoc no és viable.

16/03/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris