X

L’hivern s’acomiada amb neu a la Serra de Tramuntana

Fins a 10 cm s'acumulen al Puig Major segons l'AEMET

19/03/2019

L’hivern s’acomiada amb neu a la Serra de Tramuntana

Fins a 10 cm segons informa l’Agència Estatal de Meteorologia s’acumulen avui matí al Puig Major. La neu ha aferrat a partir dels 1000 metres al sector central de la Serra de Tramuntana en el darrer dia sencer de l’hivern. Una nevada anecdòtica en consonància amb la resta de nevades, escasses i poc duradores, caigudes enguany.

A part de la neu la notícia meteorològica més destacada és la pluja. Torna a caure a Balears després d’un període sec que, en alguns casos, superava els 40 dies. Les quantitats més destacades fins ara també han caigut a la Serra. A mig matí ja s’han acumulat 22 litres per metre quadrat a Valldemossa i 12 a Escorca. Fora de les muntanyes s’han recollit quantitats més discretes: 6 litres a Palma, 4 a Eivissa i 4 a Maó.

L’hivern s’acomiadarà demà a les 22:58 hora oficial per donar pas a la primavera astronòmica. Una nova estació que començarà també amb fred i pluja. Les precipitacions poden aparèixer demà a qualsevol punt de les Illes, en general de manera feble. No es descarta qualque ruixat moderat preferentment a la part est de l’arxipèlag. La neu tornarà aparèixer, també de manera escassa com avui, a la Serra de Tramuntana entorn dels 1100-1200 metres.  ​

19/03/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris