X

Més mesures de prevenció contra l’alcohol en menors d’edat a partir de l’estiu

Ajuntaments i hotels disposaran d'una guia amb mesures de prevenció contra el consum d'alcohol

20/03/2019

Més mesures de prevenció contra l’alcohol en menors d’edat a partir de l’estiu

Els ajuntaments de les Balears tendran a partir d’aquest estiu un guia de bones pràctiques per prevenir el consum d’alcohol en menors d’edat a les festes populars, com les revetlles. La Plataforma per un Oci de Qualitat a les illes, que engloba 40 entitats del sector turístic, concretament de l’oci nocturn (com el consolat britànic la Federació Hotelera de Mallorca i les associacions hoteleres de Menorca i les Pitiüses) i també administracions (com el Govern i els ajuntaments), està a punt d’enllestir un document amb una sèrie de mesures per posar fi al consum excessiu d’alcohol, principalment, a les festes populars però també als establiments turístics. Aquest manual preveu estar acabat el mes d’abril o maig perquè ja estigui en vigor a les primeres revetlles d’estiu i està dirigit, principalment, a menors d’edat però també a adults.

Entre les mesures de prevenció destaca la formació en dispensació responsable a les persones que venen alcohol en moments puntuals, com podrien ser les associacions de veïns o entitats esportives a les revetlles d’estiu.

El 80% de joves d’entre 14 i 18 anys asseguren haver consumit alcohol el darrer any a les Balears. Així ho constata una enquesta escolar elaborada entre el 2016 i 2017 pel Ministeri de Sanitat, que, a més, reflecteix que la majoria d’ells han comprat l’alcohol a comerços. Un problema estès a municipis costaners com Calvià o Palma, on l’excés d’alcohol està lligat amb el balconing. Una pràctica que aquest any passat ha deixat 7 morts a les Illes.

“Hem entrat en una dinàmica en la qual sembla que tot es permet i no hi ha límits. Hem de transmetre als turistes que poden venir a les Balears a passar-ho bé, beure una cervesa, sense excedir-se. Consideram que les mesures no han de ser urgents i traumàtiques i hauran de ser a llarg termini”, defensa Jesús Sánchez, president de l’Associació Balear de l’Oci Nocturn.

20/03/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris