X

Espanya rebutja amb fermesa l’exigència de Mèxic de demanar perdó per la conquesta

López Obrador demana per carta al rei d'Espanya que demani perdó per la Conquesta

26/03/2019

Espanya rebutja amb fermesa l’exigència de Mèxic de demanar perdó per la conquesta

Rebuig frontal de tots els partits, excepte Units-Podem, a l’exigència de disculpes del president mexicà a Espanya i el Papa. El president de Mèxic ha demanat al rei Felip Sisè, que Espanya es disculpi pels abusos que, segons ell considera, es varen cometre durant la conquesta d’Amèrica. Aquesta petició del mandatari mexicà ha estat enviada per carta al Ministeri d’Exteriors espanyol. També ha remès una altra al Papa Frances.

El Govern central ha emès un comunicat en el qual rebutja amb tota fermesa el seu contingut. La vicepresidenta Carmen Calvo rebutja que el rei s’hagi de disculpar per res. La intenció de López Obrador és que les autoritats espanyoles facin pública una disculpa, diu, amb la finalitat d’aconseguir una reconcil.liació històrica de cara a 2021, quan es compliran 500 anys de la fi de la conquesta de Mèxic. El president del Partit Popular, Pablo Casado, ho considera inadmisible. Ni tan sols hi està d’acord un dels amics de López Obrador: el president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla. El líder de Ciutadans, Albert Rivera, diu que López Obrador és un mentider i l’insta a ocupar-se dels problemes del seu país.

La portaveu d’Units-Podem al Congrés, Ione Belarra, ha publicat un missatge a twitter donant la raó al mandatari mexicà.

26/03/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris