X

Espanya rebutja l’exigència de Mèxic de demanar perdó pels abusos de la conquesta

El Govern d'Espanya rebutja amb fermesa l'exigència de Mèxic de demanar perdó pels abusos de la conquesta ara fa 500 anys. En aquesta ocasió, té el suport de l'oposició, que considera inacceptable el parer del president López Obrador. Només Podem ha defensat, de moment, aquesta petició.

26/03/2019

Espanya rebutja l’exigència de Mèxic de demanar perdó pels abusos de la conquesta

Espanya no demanarà perdó. Així de contundent és la resposta del Govern central davant l’exigència del president de Mèxic, López Obrador,  de disculpar-se pels abusos ocorreguts, diu, durant la conquesta ara fa 500 anys. En un comunicat, l’exectiu lamenta profundament que s’hagi feta pública la carta enviada al rei Felip Sisè i també al Papa de la qual, en rebutja amb firmesa el contingut. Espanya reitera, però, la seva disposició a continuar fent feina conjuntament.

El Partit Popular i Ciutadans qualifiquen la petició de Lopez Obrador d’inadmissible i ofensiva. Tampoc li donen la raó les seves amistats de Cantàbria, terra dels seus avantpassats.

Des de Podem, en canvi, defensen el parer de Mèxic. La portaveu adjunta d’Units Podem al Congrés, Ione Belarra, assegura que, si el partit guanya les eleccions, emprendran un procés de recuperació de la memòria colonial que restauri les víctimes.

El Vaticà recorda que el Papa Francesc ja va demanar perdò per la conquesta d’Amèrica l’any 2015.

 

26/03/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris