X

El TrashChallenge Menorca suma quasi 500 voluntaris per netejar les platges

La menorquina Maria Fortuny és l'impulsora d'aquesta iniciativa que s'ha extès també a Mallorca

27/03/2019

El TrashChallenge Menorca suma quasi 500 voluntaris per netejar les platges

Imatge d'arxiu.

El que va començar com una iniciativa individual s’ha convertit en tot un moviment gràcies a les xarxes socials. Es tracta del repte #TrashChallengeMenorca, impulsat per Maria Fortuny i que pretén impulsar una recollida de fems a les platges de l’illa durant la Setmana Santa. Quasi 500 persones s’han sumat a la iniciativa. Una resposta que ha sorprès Fortuny i que l’ha obligat a dedicar-hi temps per a organitzar-ho. A hores d’ara ha format 30 equips segons el poble on resideixen dels voluntaris i també està seleccionant les platges en les qual s‘intervindrà. La preferència és actuar en aquelles més aïllades, per això ha contactat amb el Consell Insular de Menorca i els ajuntaments per coordinar la recollida dels residus.

El trash challenge és una campanya que es fa arreu del món que consisteix a fer-se una fotografia en un indret ple de brossa i repetir la imatge amb l’espai ja net. Fortuny va penjar la idea a Instagram i la proposta ha rebut tan bona resposta que l’ha sorprès.

Precisament, un ciutadellenc resident a Mallorca també ha impulsat el moviment a l’illa i la resposta ha estat massiva, amb la implicació d’entitats i ONG’s.

27/03/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris