X

L’Audiència Nacional demana als EUA l’extradició de dos dels assaltants a l’amabaixada de Corea del Nord a Madrid

Varen fugir a Lisboa per viatjar després a Nova York

27/03/2019

L’Audiència Nacional demana als EUA l’extradició de dos dels assaltants a l’amabaixada de Corea del Nord a Madrid

L’Audiència Nacional sol·licita als Estats Units l’extradició de 2 dels 10 assaltants a l’ambaixada de Corea del Nord a Madrid al mes de febrer. S’ha aixecat el secret de sumari i s’ha sabut que el líder del grup, de nacionalitat mexicana, va fogir per Portugal i després va advertir de l’acció a l’FBI.

“Per detalls sobre la investigació s’han de dirigir a les autoritats espanyoles”. Són les declaracions d’un portaveu de la Secretaria d’Estat a Washington. El Govern de Donald Trump afirma no tenir res a veure amb l’assalt a l’ambaixada de Corea del Nord a Madrid. L’objectiu: l’exambaixador nord-coreà que va estar en aquesta delegació madrilenya fins el 2017 i que ara és part de l’equip de negociadors amb Washington.

Passades les 4 i mitja de l’horabaixa de dia 22 de febrer el líder del grup dels assaltants va arribar fins aquesta ambaixada i va demanar veure l’encarregat de negocis a qui ja coneixia d’una vegada anterior. Aprofitant una distracció del personal varen entrar altres nou individus. Amb armes simulades, barres de ferro i ganivets fermaren i copejaren els funcionaris. Una dona va poder escapar i va avisar la policia. Quan els agents arribaren a la porta, els va obrir el mateix líder amb una insígnia de Kim Jong Un a la seva jaqueta. Els va dir que no passava res i els agents marxaren. Després de cinc hores, els atacants varen fugir amb cotxes de l’ambaixada i un VTC. Es varen dividir en quatre grups. Un d’ells, format per un resident als Estats Units i el líder, amb passaport mexicà, va volar a Lisboa i d’allà a Nova York, on contactaren amb l’FBI. L’Audiència Nacional ha ordenat la detenció.

27/03/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris