X

Les Balears es sumen a l’Hora del Planeta

Més de 17.000 monuments emblemàtics d'arreu del món apagaren els llums a favor de la protecció del medi ambient

31/03/2019

Les Balears es sumen a l’Hora del Planeta

Coincidint amb l’entrada a l’horari d’estiu, Balears se sumà ahir vespre a l’Hora del planeta, una iniciativa que des de 2007 anima les ciutats del món a apagar durant una hora la llum de les llars, edificis i monuments més emblemàtics. Amb aquesta acció simbòlica a favor de la protecció del medi ambient es vol promoure l’estalvi energètic i la lluita contra el canvi climàtic.

Alguns dels edificis que són símbols de les nostres Illes apagaren la seva il·luminació exterior durant una hora. Dissabte capvespre cap a les vuit i mitja i durant una hora quedaren a les fosques les façanes dels tres aeroports balears, edificis com l’Almudaina, La Seu o sa Llonja, Dalt Vila o l’Ajuntament de Ciutadella.

A les Illes, però, el seguiment és anecdòtic i aquest gest pel mediambient passa any rere any gairebé desaparcebut. Sí haguè un acte popular a Madrid on per exemple també el Palau de la Moncloa quedà… a les fosques. 188 països apaguen més de 17.000 monuments històrics i edificis emblemàtics. A algunes ciutats la iniciativa té gran seguiment ciutadà.

L’hora del planeta és una acció global impulsada pel l’ONG WWF, el Fons Mundial per la Natura. Començà a 2007 a Sydney i ja s’extén a 188 països. L’entitat conservacionista anima el món a unir-se a algun d’aquets tres reptes: no menjar carn durant un dia, ja que es necessiten 15.500 litres d’aigua per produir un quilo de carn, un dia sense plàstic d’un sol ús del quan llençam 100 milions de tones a la natura o un dia sense emissions, ja que el transport urbà causa el 30% de totes les emissions de CO2. Reptes i accions que, tot i ser petits, ajuden a actuar contra el canvi climàtic i frenar la pèrdua a l’entorn natural del qual depenem.

31/03/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris