X

Ciutadella té indicis que el camí que accedeix a Macarella és públic

Es desprèn de la investigació feta durant els 3 darrers anys per elaborar el catàleg de camins del municipi

01/04/2019

Ciutadella té indicis que el camí que accedeix a Macarella és públic

Ciutadella té indicis que el camí que accedeix a Macarella és públic. I el mateix passa a Ses Fontanelles. Es tracta de camins tancats, dels quals els consistori creu que podrien ser públics, però no ho pot acreditar. Així es desprèn del catàleg de camins rurals del municipi, que recull un total 85 vies, tant públiques com privades, que suposen quasi 210 kilòmetres de longitud. La feina d’investigació, de 3 anys, permet radiografiar l’estat i qualitat dels camins del terme municipal.

Les vies analitzades s’han agrupat en quatre categories. El de Macarella i Ses Fontanelles, actualment tancats, formen del grup sobre el qual es tenen indicis però no es pot demostrar que siguin de titularitat pública.

La majoria de camins, 52 concretament, son públics i ja tenen un ús públic. La polèmica aquí se centra en el camí d’Algaiarens, que té un tram tancat. A la categoria de camins privats, amb vocació pública hi ha l’accés a sa Bassa Verda, que registra una important afluència els caps de setmana.

En darrer lloc, hi ha els camins que pertanyen a d’altres administracions, que en son la minoria.

El catàleg s’ha presentat ara al Consell. Una vegada compti amb el seu vist-i-plau, s’haurà d’aprovar per ple, previsiblement el maig i el juny, com a passa prèvia a incorporar els camins a l’inventari municipal.

01/04/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris