X

El Parlament català insta Torra a convocar eleccions o una qüestió de confiança

El president català ja va advertir que no convocaria eleccions

04/04/2019

El Parlament català insta Torra a convocar eleccions o una qüestió de confiança

La Cambra catalana ha votat a favor d’una moció del PSC que insta el president Quim Torra a convocar eleccions o a sotmetre’s a una qüestió de confiança. Ho fan, al·leguen, per la inoperància del Govern. El text ha prosperat perquè la CUP no ha participat a la votació. Ha disposat dels vots a favor de Ciutadans, el PSC-Units, els Comuns i el PP. Torra ja va advertir que no convocarà eleccions.

El Parlament català ha demanat a Quim Torra que convoqui eleccions o que se sotmeti a una qüestió de confiança. D’aquesta manera ha tirat endavant la moció del PSC-Units que, no obstant, no tindrà efectes pràctics perquè no és de compliment obligat i el president ja ha dit que la legislatura continuarà.

La moció ha prosperat per 62 vots a 61 i, per tant, Junts per Catalunya i Esquerra han quedat en minoria per què la CUP no ha votat. JxCat diu que amb el vot de presos i diputats la moció no hauria prosperat.

Han votat a favor de la moció el PSC, el PP, els Comuns i Ciutadans, grup aquest que fins a darrera hora ha mantingut la incògnita i ha sigut molt crític amb els socialistes. El text denuncia el que consideren la “inoperància” del govern i demana que el president de la Generalitat se sotmeti “de manera immediata” a una qüestió de confiança o que convoqui eleccions.

Per la seva banda, JxC i Esquerra no donen cap validesa al resultat de la votació i afirmen que “políticament està rebutjada” perquè cinc diputats  de JxC i Esquerra no ha pogut votar  perque estan suspesos.

 

04/04/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris