X

Armengol se solidaritza amb l’home detingut per ajudar a morir la seva dona

La presidenta del Govern assenyala que "la política ha de ser més humana i donar resposta a una mort digna"

05/04/2019

Armengol se solidaritza amb l’home detingut per ajudar a morir la seva dona

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha manifestat la seva “solidaritat” amb Ángel Hernández, l’home detingut per la mort de la seva dona malalta en fase terminal a Madrid, i ha assenyalat que “la política ha de ser més humana i donar resposta a una mort digna”.

En el seu compte oficial de Twitter, la líder de l’Executiu ha dit que suposa “un acte d’amor profund i d’una dignitat que estremeix el cor”. “Descansa en pau, María José”, ha escrit Armengol per a acabar la seva publicació.

Ángel Hernández va subministrar a la seva dona una substància letal que li va provocar la mort dimecres passat. Ho va fer després que ella expressament deixés constància de la seva petició en dos enregistraments. Després de morir, va avisar al Summa i a la Policia, que el va detenir al seu domicili. Se l’acusa d’un delicte d’homicidi. L’eutanàsia està castigada en el Codi Penal amb penes de 6 a 10 anys, segons l’article 143 del Codi Penal. Però contempla una pena inferior en un o dos graus en el cas que “la víctima patís una malaltia greu que conduiria necessàriament a la seva mort, o que produís greus patiments permanents i difícils de suportar”.

05/04/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris