X

Es tripliquen el nombre d’analítiques genètiques d’embrions a Mallorca

També augmenta la vitrificació, en gran part perquè s'ha pres consciència de la importància de l'edat

06/04/2019

Es tripliquen el nombre d’analítiques genètiques d’embrions a Mallorca

Amb un any s’han triplicat les analítiques genètiques d’embrions a Mallorca. Són dades de l’Institut Valencià d’Infertilitat amb seu a Palma. També augmenta la congelació d’òvuls. L’edat continua sent el factor més important a l’hora de realitzar aquest tipus de proves.

L’any 2017 l’IVI a Mallorca analitzà 138 embrions de pacients per saber si algunes malalties que patien de manera hereditària les podien transmetre als seus fills. L’any 2018 han arribat a analitzar-ne fins a 486. Ha augmentat més d’un 300%.

Així també augmenta la vitrificació. Un 85% dels òvuls congelats que s’han descongelat ha sobreviscut. Quasi un 60% ha acabat en embaràs. En gran part perquè s’ha pres consciència de la importància de l’edat.

I ja no només afecta les dones. Segons els experts, la qualitat del semen de cada vegada és més baixa i són els homes qui acudeixen a les consultes.

A Son Llàtzer des del 2007 tenen una Unitat de Reproducció Humana on es realitzen aquest tipus de pràctiques. A Son Espases també. Ambdós casos, però, sempre baix prescripció mèdica.

06/04/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris