X

El GOB constata la desaparició de documents que tornen a posar en dubte la legalitat de l’hotel Melià a Son Bou

Un certificat de l'arquitecte fa referència a un escrit del Ministeri que recomana no construir els soterranis existents

15/04/2019

El GOB constata la desaparició de documents que tornen a posar en dubte la legalitat de l’hotel Melià a Son Bou

El GOB Menorca torna a posar en dubte la legalitat de l’hotel de Melià construït a primera línia de Son Bou, a Alaior. Els ecologistes han certificat la desaparició d’uns documents del Ministeri de Turisme que condicionaven l’autorització per a la construcció de l’hotel.

L’aparició d’una llicència separada de tota la documentació del projecte va fer entreveure fa unes mesos que els dos edificis s’havien construir ajustant-se a les exigències del Ministeri. No obstant, quan els ecologistes han consultat el permís han comprovat com estava condicionat a les consideracions del Director General d’Empreses i Activitats Turístiques, depenent de l’Estat. Son aquests informes els que, segons l’Ajuntament d’Alaior, no es troben en les seves dependències ni en les dels Govern ni a Madrid.

Sí que han trobat, però, el certificat de l’arquitecte en el qual hi ha referències a les demandes del Ministeri que han desaparegut. I aquí és on apareixen alguns incompliments. Miquel Camps, coordinador territorial del GOB Menorca, explica que un dels escrits reclama menys altura per als edificis i l’altre recomana no construir soterranis per trobar-se a tocar del nivell freàtic. Els ecologistes denuncien que actualment hi ha soterranis, el que podria invalidar la legalitat de tot l’edifici.

Així doncs, els ecologistes tornen a posar en dubte la legalitat d’aquesta construcció, propietat de la cadena hotelera Melià. Sobre la taula hi ha una proposta de reforma amb una inversió de 35 milions d’euros la llicència municipal del qual està congelada fins al juliol.

 

15/04/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris