X

Instal·len pantalles acústiques a l’autopista d’Andratx

Reduiran el renou del trànsit que pateixen els habitatges pròxims a la via

15/04/2019

Instal·len pantalles acústiques a l’autopista d’Andratx

A l’autopista d’Andratx s’estan instal·lant pantalles acústiques per reduir el renou del trànsit que suporta aquesta via i intentar minvar la contaminació sonora entre els residents de la Costa den Blanes. Les obres les executa el Consell de Mallorca i en un mes estaran acabades. Mentrestant, s’ha suprimit un tram de carril per facilitar les feines que es fan a la paret mitjana.
Segons mesuraments acústics, els veïnats de la zona, han arribat a suportar fins a 76 decibels de renou, molt més del que estableix la llei. La solució tècnica per la qual s’ha apostat és la col·locació de gavions de terra, que després es resembraran, enmig de la mitjana per reduir el renou.

Els operaris ja han muntat gran part de la infraestructura i es pensa que en un mes podria quedar tota instal·lada.

Aquesta actuació s’ha reforçat amb el canvi de paviment per un especial antirenou que també ajudarà a abaixar decibels. Així i tot els veïnats continuen reclamant la construcció d’un túnel perquè el trànsit circuli per dins i absorbeixi tot el renou. Un projecte ambiciós i molt car, però pensen que pot ser la solució definitiva.

15/04/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris