X

Perilla la neteja de les escoles i edificis públics de Ciutadella i Es Mercadal

L'obligació de pujar el sou al personal un 10% en dos anys pel nou conveni d'hostaleria agreuja la rendibilitat i provoca renúncies en el servei

16/04/2019

Perilla la neteja de les escoles i edificis públics de Ciutadella i Es Mercadal

La situació no afecta les empreses concessionàries de la neteja viària.

Tots els serveis vinculats a l’activitat turística n’estan plens de feina. També les empreses de neteja i les més de 1.000 cambreres de pis, kellis, que es calcula que hi ha a Menorca. Empreses que ara, en aplicació del nou conveni d’hostaleria, es veuen obligades a pujar el sou del seu personal fins a un 10 per cent respecte del que cobraven ara fa dos anys.

Aquest fet i les noves exigències de la contractació pública ja han fet que el contracte de neteja dels edificis públics des Mercadal per als propers 4 anys hagi quedat desert, i l’ajuntament no tengui altra opció que pujar considerablement el pressupost, per damunt dels 214.000 euros anuals que havia previst, per garantir així un servei tan bàsic per centres com l’escola, les escoletes, la sala multifuncional, el recinte firal o el centre de convencions.

Ciutadella n’és també un altre municipi afectat. L’empresa que se’n fa càrrec, Urbaser, també ha renunciat a seguir fent net els edificis públics, tot i que li suposava un ingrés de mig milió d’euros anual. L’ajuntament haurà de treure el servei a concurs i adjudicar-lo si no es vol quedar, a partir de novembre, sense ningú que netegi el consistori, les escoles i els centres socials i culturals del municipi.

16/04/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris