X

L’Ajuntament d’Eivissa “lamenta” que el Consell rebutgi aprovar-ne el PGOU

La institució insular sol·licita un nou informe de la Direcció General de Recursos Hídrics per a completar la tramitació

19/04/2019

L’Ajuntament d’Eivissa “lamenta” que el Consell rebutgi aprovar-ne el PGOU

Imatge d'arxiu de la ciutat d'Eivissa.

El Consell d’Eivissa ha rebutjat aprovar el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) d’Eivissa i ha sol·licitat un nou informe de la Direcció General de Recursos Hídrics per a completar la tramitació.

La institució insular ha comunicat a l’Ajuntament que per a poder dur a terme l’aprovació definitiva del text de la revisió del PGOU haurà de comptar amb un nou informe en el qual es derivi la suficiència de recursos hídrics. Segons ha informat el Consell en un comunicat, també és necessari adaptar el PGOU en revisió al règim de les zones humides previst en el Pla Hidrològic, a més d’altres condicionants de menor rellevància urbanística.

Aquest nou informe de Recursos Hídrics és requerit després que la Comissió Balear de Medi Ambient aprovés el març passat per unanimitat la Declaració Ambiental Estratègica de la revisió PGOU, posant com a prescripció que, per falta d’aigua, no hi hagi nous creixements urbanístics. “Fins que l’Ajuntament no dugui a terme el que es deriva dels preceptes citats, l’expedient administratiu de revisió del PGOU no es troba complet perquè l’òrgan substantiu, en aquest cas la Comissió Insular d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Patrimoni Històric-Artístic, pugui dur a terme el tràmit d’aprovació definitiva”, ha detallat el Consell.

L’Ajuntament ha respost en un comunicat que reprendrà de “manera immediata” els treballs per a aconseguir l’aprovació del nou PGOU. El Consistori ressalta que, atès que el subministrament d’aigua no és una competència municipal, exigirà a l’entitat responsable, Abaqua, que faci pública la seva planificació per a la millora de les infraestructures, “que no són de caràcter municipal sinó insulars , i que doni resposta a les necessitats del municipi d’Eivissa i de l’illa en general”.

En la seva nota, Eivissa “lamenta” que el Consell no aprovi el POGU, “malgrat haver-se tramitat un pla que suposa una reducció importantíssima del sostre de població”, passant dels 120.000 als 77.000 habitants, “i malgrat haver aconseguit la Declaració Ambiental Estratègica favorable”.

La màxima institució insular tenia un termini d’un any per a aprovar de forma definitiva el PGOU d’Eivissa des que l’Ajuntament el va elevar a ple a l’abril de l’any passat.

Ara, amb les prescripcions del Consell i segons l’Ajuntament, la tramitació del PGOU no haurà de començar de zero, sinó que confirmada la suficiència d’aigua per a la planificació prevista i realitzada l’adaptació al Pla Hidrològic, es podrà tornar a portar el pla a aprovació provisional i podrà ser aprovat després d’una nova exposició pública, ha apuntat.

Així i tot, amb la impossibilitat de donar llum verda al document, entrarà en vigor el PGOU de 1987, molt més permissiu que l’actual, i decaurà la suspensió de llicències que ha estat vigent fins ara en el municipi.

19/04/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris