X

L’assetjament escolar afecta el 15% dels estudiants i només s’investiguen dos de cada deu casos

El Ministeri d'Educació ha detectat 5.557 possibles casos en un any, dels quals la majoria -set de cada deu- es produïen durant mesos i anys

02/05/2019

L’assetjament escolar afecta el 15%25 dels estudiants i només s’investiguen dos de cada deu casos

L’assetjament escolar afecta el 15% dels estudiants a Espanya i només dos de cada deu casos s’arriben a investigar en els centres.

Gairebé 1.000 fets greus -954- es van denunciar el 2018 davant les Forces de Seguretat de l’Estat, segons dades del Ministeri de l’Interior facilitats a Efe, una mica menys que l’any anterior -quan es van registrar 1.054 denúncies de delictes d’assetjament escolar-.

Més de la meitat dels fets (el 55,3%) van ser lesions, seguit d’amenaces (18,7%) i tracte degradant (6,2%).

No hi ha gairebé diferències per sexes a l’hora de sofrir l’assetjament a les aules. Dels fets denunciats, el 49,1% les víctimes van ser nines i el 50,9 per cent, nins.

“Cal formar als professionals que treballen amb els nins perquè puguin identificar la violència i quan ja ocorre, posar en marxa protocols obligatoris en tots els centres i mesures de caràcter educatiu i terapèutic que acompanyin tant a les víctimes com als agressors, entenent que són nins que han d’adonar-se de la conseqüència dels seus actes”, planteja Álvaro Ferrer, de Save the Children.

El telèfon que va posar en marxa el Ministeri d’Educació per a atendre aquestes situacions ha detectat 5.557 possibles casos en un any, dels quals la majoria -set de cada deu- portaven produint-se mesos o anys i més de meitat de les víctimes el patia pràcticament cada dia.

Els pares van ser els que van alertar d’aquests casos (el 79%), ja que només el 3,8% dels menors agredits es van atrevir a visibilitzar-los.

Per Ana Rodrigo, de l’agència EFE.

02/05/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris