X

Les associacions de periodistes reivindiquen un periodisme lliure, plural i independent

Aquest divendres, 3 de maig, es celebra el Dia Mundial per la Llibertat de Premsa

03/05/2019

Les associacions de periodistes reivindiquen un periodisme lliure, plural i independent

L’Associació de Periodistes de les Balears reivindica un periodisme lliure, plural i independent. També la “Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya” ha aprofitat per advertir que la recent campanya electoral ha demostrat que la premsa continua amenaçada. Aquest divendres, 3 de maig, es celebra el Dia Mundial per la Llibertat de Premsa.

Segons l’ONG Reporteros sin fronteras, des del començament del 2019, 12 periodistes i col·laboradors de mitjans han perdut la vida exercint la seva professió. Una xifra que eclipsa aquesta celebració d’avui. De la mateixa manera que ho fan les detencions, 341 de moment enguany. La Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya aasegura que la darrera campanya electoral, ha demostrat que la llibertat de premsa continua amenaçada. Un exemple el vàrem tenir a les Illes, on VOX no va permetre l’entrada en una convocatòria de premsa a un redactor del Diario de Mallorca.

A les Illes, l’any passat, hi han hagut més violacions d’aquesta llibertat. El passat mes de desembre, la Policia Nacional va requisar mòbils, ordinadors i documentació de periodistes del Diario de Mallorca i de l’agència de notícies Europa Press.

Des del sindicat de periodistes de les Illes alerten, a més, que el sector no s’ha recuperat encara de la crisi, i que no hi haurà llibertat de premsa fins que no hi hagi estabilitat als llocs de feina.

03/05/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris