X

Fins a vuit candidatures concorren a Eivissa a les eleccions municipals

A tres dels cinc municipis eivissencs, a Vila, Sant Josep i Sant Joan, els seus alcaldes opten a la reelecció

07/05/2019

Fins a vuit candidatures concorren a Eivissa a les eleccions municipals

A tres dels cinc municipis eivissencs, a Vila, Sant Josep i Sant Joan, els seus alcaldes opten a la reelecció aquestes eleccions del 26 de maig. A Sant Antoni i Santa Eulària, en canvi, els dos batles actuals abandonen la política municipal, pel que hi haurà relleu generacional. A Can Botino, a Eivissa, el socialista Rafel Ruiz s’enfronta per repetir en el càrrec al cap de llista del PP, l’exconseller i president del partit a Eivissa, José Vicente Marí Bosó. Qui surti guanyador serà el primer alcalde des que Vila és capital oficial de l’illa. Gestionarà per tant els 5 milions anuals que el Govern aportarà per compensar la capitalitat de Vila. En total fins a vuit candidatures concorren a les eleccions locals a l’Ajuntament d’Eivissa

Ciutadans i Vox, que varen obtenir milers de vots en les generals, aspiren a aconseguir representació als cinc termes municipals.Ara Eivissa, que integra Guanyem, se separa d’Unides Podem, que sí que es presenta en les municipals aquest 26-M. Epic, Vox, el Pacma i Compromís per Sant Josep aspiren a ser claus per a la gobernabilitat d’alguns ajuntaments.

A Santa Eulària, la popular Carmen Ferrer és l’única dona candidata a la batlia amb possibilitats reals de guanyar a l’illa. Substitueix l’exprimer edil Vicent Marí, qui opta a presidir el Consell d’Eivissa pel PP. A Sant Antoni, Pep Cires abandona la política i és substituït per Simón Planells, que ha ajuntat PSOE i Reinicia en una candidatura unitària. El socialista Josep Marí Ribas repeteix candidatura a l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, mentre que Antoni Marí ‘Carraca’, el batle de Sant Joan de Labritja des de 1999, el més veterà de les Balears, es presenta a les seves sisenes eleccions consecutives pel Partit Popular.

07/05/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris