X

Ciutadella només té garantits el 30% dels policies necessaris per a Sant Joan

Els policies locals pressionen perquè els ajuntaments millorin les condicions dels reforços

07/05/2019

Ciutadella només té garantits el 30%25 dels policies necessaris per a Sant Joan

Ciutadella no troba policies locals per reforçar les festes de Sant Joan. Només s’hi ha apuntat un dels 60 que necessita. Els agents pressionen així per convèncer els ajuntaments que han de millorar els incentius donats als policies d’altres municipis que es desplacen per cobrir les festes patronals de Menorca.

A la manca de seguretat privada, s’hi suma ara la incertesa pels reforços policials. L’Agrupació Sindical de Policies Locals està disconforme en cobrar 25 euros l’hora per anar a reforçar el servei a les festes d’altres pobles. Una mesura que varen aprovar els ajuntaments el 2015. El motiu és que el mateix any va entrar en vigor un decret autonòmic que deia que havien de cobrar el sou establert pel seu municipi d’origen. De fet, un informe de l’Ajuntament de Ciutadella reconeix que l’acord és contradictori.

També reclamen que aquests pagaments no es rebin en retard. A Ciutadella, a més, s’hi afegeix la problemàtica de falta de policies a la plantilla. En 10 anys, s’han reduït a la meitat els efectius i segons diuen, l’Ajuntament els obliga a fer més hores extres per cobrir la situació.

La qüestió es debatrà a la Junta de Batles del proper dijous.

07/05/2019

Disculpau, els comentaris es troben tancats